הגנה לשימוש הארגוני בכלי AI
האתגר החדש: הבינה המלאכותית יודעת יותר מדי
כלי הבינה המלאכותית, ובהם Microsoft Copilot, משנים את הדרך בה אנו עובדים. אך עם היעילות והמהירות, משתנה גם משוואת הסיכון.
Copilot מתבסס על בינה מלאכותית שיודעת לגשת, לנתח ולהציג נתונים רלוונטיים מהמערכות הארגוניות שלך. מדובר בכלי עוצמתי עם גישה רחבה לנתוני הארגון. אם לא הוגדרו הרשאות מדויקות, Copilot עלול לשלוף מידע רגיש כמו תוכניות רכישה, משכורות, רשומות רפואיות או פרטי לקוחות – ולהציג אותם בפני משתמשים לא מורשים.
ניתוח השאילתות ל-AI בארגון
ההגנה הקיימת היא חלקית
Microsoft Purview Sensitivity Labels מאפשרים לסווג מידע רגיש – אך המנגנון הזה תלוי ביישום ידני של המשתמשים, מה שעלול לגרום לשגיאות או לדילוג על מידע קריטי. בעידן שבו שיתוף יתר הפך לנורמה, גם יכולות ההרשאות של מיקרוסופט עלולות להיות רכות מדי.
הפתרון: הגנה מבוססת SSE
אינטרנת בינת, בשיתוף עם Zscaler, מציעה פלטפורמה להגנה מקיפה על המידע בארגונים המשתמשים ב-Copilot. הפלטפורמה מבוססת על ארכיטקטורת Security Service Edge (SSE) של Gartner, המשלבת הגנה בענן, שקיפות מלאה ושליטה בהרשאות. הטכנולוגיה שלZscaler היא מובילה עולמית בזירת אבטחת המידע בענן בזכות פלטפורמת Zero Trust Exchange – ענן אבטחה מבוזר עם מעל 150 מרכזי נתונים ברחבי העולם, המאפשר חיבור ישיר, מהיר ומאובטח.
דו"ח על השימוש ב-AI
רכיבי ההגנה בפתרון
- שקיפות מלאה של הפרומפטים – צפייה וניתוח השאילתות של המשתמשים, לצורך תגובה מהירה לאירועים והבנת תהליכי העבודה.
- בקרת הרשאות על מידע רגיש – סריקה מבוססת DLP ו- CASBשל קבצים ב-OneDrive – איתור מידע רגיש עם הרשאות שיתוף לא מתאימות, ביטול גישה לא מאובטחת, והגדרת מדיניות שיתוף עתידית.
- עדכון אוטומטי של תגי Purview חסרים – סריקה של OneDrive, זיהוי מידע רגיש באמצעות מנועי DLP מתקדמים, והוספת תיוגים מתאימים.
- זיהוי ותיקון תצורות מסוכנות (SSPM) – סריקה שוטפת של Microsoft ו-Copilot לאיתור קונפיגורציות בעייתיות, לפני שהן הופכות לגורם סיכון.
- חסימת מידע רגיש בתוך שאילתות – זיהוי ומניעת הכנסת מידע רגיש לשאילתות, דרך מנגנון DLP Inline.
- אכיפה על בסיס תיוגים – מניעת הדליפה של מידע מהארגון לפי תגי Purview כולל פיקוח SSL
ניצול מקסימלי של הבינה מלאכותית תוך מזעור סיכונים
כיום, ארגונים רבים חוסמים כ-20% מהפעולות הקשורות בבינה מלאכותית בארגון מטעמי אבטחת מידע. אך חסימה זו גם מונעת את היעילות שמאפשרים כלי ה-AI. אבטחת השימוש בבינה מלאכותית בארגון מאפשרת ניצול מקסימלי של הטכנולוגיה תוך מזעור סיכונים, כלומר ביצועים מיטביים לצד הגנה מתקדמת.
כשהבינה המלאכותית הופכת לחלק בלתי נפרד מהעבודה בארגונים, הפתרון שמציעה אינטרנט בינת מאפשר לארגונים לנצל את יכולות ה-AI בצורה בטוחה, למנוע דליפות מידע ולשמור על סביבה עסקית מאובטחת ומבוקרת.